• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybės kviečiamos jungtis prie URBACT Gerosios praktikos tinklų

Savivaldybės kviečiamos jungtis prie URBACT Gerosios praktikos tinklų

2017-12-19 0 1198 Views

Šiais metais Europos Sąjungos teritorinio bendradarbiavimo programa URBACT patvirtino 97 Gerosios praktikos miestus iš 25 Europos šalių.

Šie miestai išsiskiria gerąja įvairių sričių praktika: klimato kaitos ir miesto transporto planų suderinimo, migrantų įtraukimo į skaitmenines naujoves, gyventojų įtraukimo į sumanaus miesto kūrimą ir kitų. Pripažinti Gerosios praktikos miestai yra atviri ir pasiruošę padėti kitiems Europos miestams perimti išmaniuosius miesto valdymo sprendimus.

Iki 2018 metų sausio 10 dienos URBACT kviečia savivaldybes teikti paraiškas gerosios praktikos perdavimo projektams teikti. Tai puiki galimybė miestams jungtis į bendradarbiavimo tinklus, kuriuose galima dalintis patirtimi ir perimti jau patikrintus tvarios miestų plėtros ir valdymo sprendimus.

Miestai, norintys perimti ir pritaikyti gerąją praktiką, pirmiausia turėtų apsilankyti URBACT tinklalapyje urbact.eu. Jame galima rasti URBACT Gerosios praktikos miestų sprendimus ir išsirinkti kuris jų labiausiai atitinka konkretaus miesto poreikius.

Gerosios praktikos perdavimo projektų paraiškas teikti ir būti pagrindiniu projekto partneriu gali visi paskelbti URBACT Gerosios praktikos miestai. Projekte papildomai gali dalyvauti iki 2 skirtingų šalių miestų partnerių, kaip gerosios praktikos perėmėjų.

Gerosios praktikos perdavimo tinklų projektai bus įgyvendinami 2 etapais. Pirmasis etapas, truksiantis iki 6 mėnesių, bus skirtas partnerių susitikimams ir veiksmų plano paruošimui. Antrasis etapas, truksiantis iki 24 mėnesių – skirtas veiksmų plano pritaikymui ir įgyvendinimui. Projekto biudžetas gali siekti iki 600 000 eurų.

URBACT programa yra paruošusi Perdavimo tinklų vadovą, kuriame išdėstyta gerosios praktikos perdavimo projektų specifika – tai ko gali tikėtis miestas, prisijungdamas prie URBACT perdavimo tinklo. Taip pat vadove pateikti ir projekto partnerių įsipareigojimai. Potencialūs partneriai turėtų susisiekti su nominuotais URBACT Gerosios praktikos miestais ir aptarti būsimą partnerystę.

Naudinga informacija būsimų projektų partneriams:
1. Perdavimo tinklų projektų kvietimo informacija
2. Perdavimo tinklų vadovas
3. Gerosios praktikos miestų svetainė

Kilus klausimams dėl kvietimo galima kreiptis į Nacionalinio URBACT biuro Lietuvoje atstovę Diana Zalieckę (tel.: +370 5 272 5774, mob.: +370 659 63 285. El. Paštas: diana.zaliecke@vilniusjts.eu).

Kategorija:   Naujienos
Atgal