• Pirmas
  • Naujienos
  • Vilniuje patarti naujausi reikalavimai savivaldybėms aplinkosaugos ir energetikos srityse
enKonf18

Vilniuje patarti naujausi reikalavimai savivaldybėms aplinkosaugos ir energetikos srityse

2016-10-31 0 1573 Views

Joje dalyvavo beveik 100 savivaldybių specialistų, savivaldybių įmonių, ministerijų, ambasadų, nevyriausybinių organizacijų, asociacijų, privataus sektoriaus bei mokslo įstaigų atstovų, taip pat svečiai iš Norvegijos.

Projektą „Tvarus energijos ir aplinkos kokybės valdymas vietos lygmeniu“ LSA įgyvendina kartu su Norvegijos savivaldybių ir regionų bei darbdavių asociacija. Jo tikslas – padėti savivaldybėms parengti Atsinaujinančių išteklių energijos naudojimo plėtros planus ir Aplinkos oro kokybės valdymo programas. Šiuos dokumentus savivaldybės turi parengti vadovaudamosi Europos Sąjungos ir nacionaliniais teisės aktais.

Įgyvendinant pernai kovą prasidėjusį projektą buvo parengti 7 pavyzdiniai planai ir 5 pavyzdinės programos bei šių dokumentų rengimo metodikos, kuriomis galės naudotis visos savivaldybės.

enkonf06

Konferencijos svečius pasveikinęs LSA viceprezidentas ir Energetikos komiteto pirmininkas, Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis pabrėžė, kad darni energetika pagrįsta atsinaujinančios energetikos plėtra ir jos efektyvumo didinimu, o švari aplinka yra svarbiausi artimiausiu metu savivaldybėms tenkantys iššūkiai.

Renginio metu akcentuota, kad reikalavimai aplinkosaugos ir energetikos srityse kinta, griežtėja, atsiranda naujos užduotys. Savivaldybėms kyla klausimų, koks bus jų vaidmuo įgyvendinant klimato kaitos susitarimą, žiedinės ekonomikos reikalavimus, didinant energijos efektyvumą, vykdant reikalavimus aplinkos orui.

enkonf05

Konferencijos dalyvius su energijos taupymo pastatuose galimybėmis supažindino Nacionalinės administratorių asociacijos atstovas Ignas Krasauskas, patirtimi aplinkos oro monitoringo srityje dalinosi Norvegijos oro tyrimų instituto atstovė Kjersti Tornkvist, informaciją apie tai, kaip Norvegijos savivaldybės yra pasirengusios įgyvendinti žiedinės ekonomikos keliamus uždavinius, pristatė Norvegijos savivaldybių asociacijos atstovas Bjornas Rongevaeris. Su Lietuvos pozicija aplinkosaugos srityje supažindino Aplinkos ministerijos atstovai: buvo pristatyta Lietuvos pozicija dėl žiedinės ekonomikos paketo reikalavimų ir numatytos užduotys savivaldybėms, taip pat – Klimato kaitos susitarimas ir jo poveikis vietos valdžios institucijoms.

enkonf20

Kategorija:   Naujienos
Atgal