• Pirmas
  • Naujienos
  • Savivaldybių specialistai domisi Norvegijos patirtimi gerinant oro kokybę
Osle 1200

Savivaldybių specialistai domisi Norvegijos patirtimi gerinant oro kokybę

2016-04-07 0 1596 Views

Dvylikos už šią sritį atsakingų Lietuvos savivaldybių specialistų kelionė yra dalis Lietuvos savivaldybių asociacijos kartu su Norvegijos savivaldybių ir regionų bei darbdavių asociacija vykdomo projekto „Tvarus energijos ir aplinkos kokybės valdymas vietos lygmeniu“. Jo metu Lietuvos savivaldybės parengs Atsinaujinančių išteklių energijos naudojimo plėtros planus bei Aplinkos oro kokybės valdymo programas, kuriuos vėliau savo darbe galės panaudoti ir kitos savivaldybės.

Turint galvoje, kad Norvegija yra pasaulyje pirmaujanti šalis įgyvendinant aplinkosaugos iniciatyvas, vizito į šią šalį metu Lietuvos savivaldybių specialistai susipažins su Baerumo ir Bergeno savivaldybių darbu mažinant oro taršą, nustatant ir gerinant jo kokybę, ruošiant bei įgyvendinant su tuo susijusias metodikas.

Susitikimuose aptariami oro kokybės gerinimo būdai, tokie kaip eismo reguliavimas, viešojo transporto atnaujinimas, pėsčiųjų zonos, dviračių takai, dulkių mažinimas, taip pat žiemos sezono iššūkiai, centrinio šildymo, atliekų tvarkymo klausimai bei teisinės oro kokybės nustatymo ir valdymo bazės aspektai.

Norvegijos vietos valdžios atstovai taip pat dalinsis patirtimi, kaip lanksčiai bendradarbiauti ir dirbti su centrinės valdžios institucijomis siekiant darnaus oro kokybės gerinimo.

Planuojama, kad įgyvendinant projektą, bus surengti ir Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos ir energetikos specialistų bei merų vizitai į Norvegijos institucijas.

Atsinaujinančių išteklių energijos naudojimo plėtros planai šiuo metu rengiami Rokiškio ir Kėdainių rajonų, Klaipėdos miesto bei Birštono savivaldybėms, Aplinkos oro kokybės valdymo programos – Jonavos, Panevėžio ir Vilniaus rajonų savivaldybėms.

Norway grants

Kategorija:   Naujienos
Atgal